Prima ballerina


Eindelijk...

Eindelijk is het wat beter weer en konden we eens naar buiten om de werkstukjes die ik deze week maakte op beeld vast te leggen. De veldbaan voor ons huis was de perfecte plaats om enkele foto's van mijn kleine meid te maken.
Een ballerina-tutu staat al even op mijn to-sew-lijstje maar eraan beginnen was een ander paar mouwen. Ik had nog nooit met tule gewerkt en om heel eerlijk te zijn schrikte het mij een beetje af, maar uiteindelijk ben ik er dan toch aan begonnen.
Ik gebruikte gouden glitter tule en een beige katoentje dat ik bij Olive kocht. De tule is helemaal niet stug, waardoor het gemakkelijk te verwerken was. Ik nam bij de katoen  volledig de stofbreedte (150 cm) dat ik eerst rimpelde en dan langs de binnenkant van een uitgetrokken gouden elastiek stikte. Ook van de tule nam ik volledig de stofbreedte (ook 150 cm) en stikte hiervan 3 lagen aan de goede kant van de elastiek. Ik plooide de tule daarna over de elastiek, zo komt enkel het katoentje tegen de buik van mijn dochter en kan deze niet kriebelen.
Voor het pulletje gebruikte ik een french terry met kwaststrepen van About Blue Fabrics. Deze kocht ik een tijdje geleden bij Soldeur - Wild van stof. Ik zag een tijdje geleden een fantastisch werkstuk van Debora Sluijs dat ik probeerde na te maken (sorry Debora, maar je creaties zijn gewoon zo mooi!). Ik gebruikte hier geen patroon voor, maar tekende een goed zittend pulletje over op patroonpapier en ronde de stof aan de oksels af. Door dat ik bij het knippen van de stof een beetje speelde met de lijnen, is het echt één van mijn lievelingspulletjes geworden...
Nog even een niet-aan-foto...Patronen tutu en pulletje: zelf getekend
Stoffen tutu: tule goud met glitter & effen katoen naturel - beiden van Olive
Elastiek tutu: Veritas
Stof pulletje: French terry met kwaststreep - About blue Fabrics - bij Soldeur-Wild van stof (helaas uitverkocht)
Schoenen: All Star - Converse
Jeans jasje: CKS
Sjaal: breisel van vorig jaar

Laat me zeker weten wat jullie ervan vinden...

Reacties

  1. Schitterend. Wat combineert dat mooi! De streepjes komen mooi samen aan de schouders. Ook cool met de basketjes . I Love .

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts