Tutu twinning...


"Touch of gold" was het thema van het huwelijksfeest van Michael & Valerie waar we vorige week mee mochten gaan vieren. En daar begon het dilemma: iets maken of iets kopen?
Aangezien ik nog nooit iets voor mezelf heb gemaakt, ging ik de uitdaging "iets maken" aan: tutu it is!
De tutu van Junna blogde ik reeds hier en ook voor mijn tutu ging ik op dezelfde manier te werk: ik gebruikte een beige katoentje van 70 x 150 cm dat ik aan elkaar naaide en omzoomde met een tweelingnaald. Daarna rimpelde ik de bovenkant en stikte ik het aan een uitgetrokken elastiek. Hetzelfde deed ik met de tule. In plaats van de 3 lagen die ik bij Junna's rokje gebruikte, nam ik nu maar 2 lagen. Bij een langere rok, vindt ik het niet zo mooi als de stof te breed staat. Hierbij nam ik 2 maal 2 stukken van 75 x 150 cm die ik aan elkaar stikte met mijn overlock. Daarna de twee lagen tule samen rimpelen en ook aan de uitgetrokken elastiek stikken. Zo simpel is het...
Foto's van de mama en dochter in tutu mochten dus niet ontbreken. Vandaag trokken we even de velden in en spoorde ik de papa aan foto's te nemen. Hierbij dus het resultaat... Zeg nu zelf: tutu twinnig is winning?!

Patroon: zelf getekend
Stoffen: tule goud met glitter & effen katoen naturel - beiden van Olive
Elastiek: Veritas
Sandalen Junna: Salt Water Sandals - Anna Pops

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts