Allemaal streepjes...


Streepjes...ze zijn weer helemaal in en dan zeker als ze horizontaal en verticaal gecombineerd worden. Ik kon dus niet achterblijven en maakte een gestreept zwier-rokje voor mijn bijna tweejarige schat...
Als stof gebruikte in een katoentje met fijne witte en zwarte strepen dat ik kocht bij Veritas. Het was een lapje van 75 x 100 cm, een perfecte hoeveelheid voor een rokje dus... De zilveren glitter elastiek komt van dezelfde winkel.
Als patroon gebruikte ik...geen patroon! Je knipt de stof in 2 rechthoeken van 30 x 75 cm, dan heb je nog 40 x 75 cm over om de zakken van de maken. De zakken hebben een stofafmeting van 11 x 21 cm, weliswaar leg je de de stof andersom bij het knippen, waardoor de streepjes verticaal staan. Daarna alles overlocken en de stof van de zakjes bovenaan omzomen met een tweelingnaald. Vervolgens naai je de zakjes aan beide kanten van 1 rechthoek en daarna de twee rechthoeken aan elkaar. Dan zoom je de volledige onderkant om met een tweelingnaald, zo zijn ook de zakjes onderaan dicht gestikt. Verder nog het volledige rokje rimpelen en achteraf aan een uitgetrokken elastiek stikken. Ik gebruikte hier eentje met een lengte van 50 cm. En...KLAAR!
De zakken in haar rokje zijn perfect om haar knuffeltje "Ducky" in weg te steken...Stof en glitter elastiek: Veritas
T-shirt: H&M
Sandalen: Kipling bij Brantano


Laat me zeker weten wat jullie ervan vinden!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts